Aktueel

Sara Korthuis pakt zilver op 800m borstcrawl NJK2018

Op zaterdag 27 oktober jl. heeft de twaalfjarige Sara Korthuis uit Kropswolde tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen zwemmen op de 25m baan, zilver veroverd op de 800m vrije slag.

Nog geen twee weken geleden kwalificeerde zij zich in Purmerend met een persoonlijk record van ruim 20 seconden op de valreep voor deelname aan dit kampioenschap waaraan de snelste meisjes uit Nederland mogen deelnemen.
Met dat persoonlijk record had zij op papier de derde inschrijftijd, maar sommige meisjes hadden zich al enige tijd geleden gekwalificeerd, waardoor het denkbaar was dat zij sneller zouden zwemmen.
Zaterdag paste Sara haar raceplan samen met coach Nicolette Griffioen van Apexswim aan om nog sneller te zijn. Dat lukte met wéér een nieuw persoonlijk record van 14 seconden. In een uitdagende race won zij zilver in een eindtijd van 10:13:11.
Sara trainde vorig seizoen parttime bij Apexswim, maar heeft vanaf september gekozen voor de fulltime begeleiding door coaches Toon van Haren en Nicolette Griffioen van Apexswim.Sara bezoekt ivm de goede combinatie van topsport en school het Werkman College in Groningen. Daar traint ze ‘s morgens voor schooltijd 4 dagen in de week; de middagen traint zij bij Apexswim veelal in Drachten.

In november staan de Regio finales op het programma en daar verwacht Sara haar al behaalde 6 limieten voor de kortere afstanden van het Nederlands Junioren Kampioenschap aan te vullen. Dat kampioenschap vindt in december plaats in Eindhoven.

Maak een account aan

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Wachtwoord herstellen

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

WINKELWAGENTJE 0