Dyan Hendriks Apexswim.nl presteert op 1/2 Ironman triathlon te Nice FR

Apexswim Team Dyan Hendriks Ironman 70.3 Nice

Vanmorgen vanaf 07:15 uur was Nice het podium voor de Ironman 70,3 waaraan ruim 2.300 atleten meededen. Na een intensieve periodisering de afgelopen maanden heeft Dyan Hendriks Apexswim.nl zich vanaf afgelopen woensdag ook op lokatie goed voorbereid.

Het parcours van de zgn “halve Ironman” bestaat uit een zwemtocht van 1,9 km, een fietstocht van 90 km en een hardloopwedstrijd over de halve marathon (21,1 km). Zwemmend aan de buitenkant van het veld in open zee en langzaam naar binnen trekkend wist Dyan na 33:09 minuten als 27ste van zijn leeftijdsgroep uit het water te komen, overall 196ste positie. Wissel naar fietsen verliep soepel, maar de klimmen en dalen waren behoorlijk dit parcours. Met soms snelheden van meer dan 50km per uur afdalen is een spannende aangelegenheid. Laten we eerlijk zijn, in Nederland is het trainen van deze hoogteverschillen niet overal toepasbaar.

Als 73ste van de agegroup, 750ste overall ging Dyan de wisselzone weer in. Het onderdeel lopen gaf kans om het tijdverlies van het fietsen te corrigeren wat hij ook deed! 30ste van de agegroup, 242ste overall was een prima herstel. Na 5:28:43 finishte hij; 41ste agegroup (deelnemers 164); 299ste van de mannen (deelnemers 2,024) en 324ste overall uit 2,329 deelnemers. Dyan van harte gefeliciteerd namens Apexswim!

Maak een account aan

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Wachtwoord herstellen

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

WINKELWAGENTJE 0