Op dit moment wordt onze website ge-update naar 2021. U kunt nog steeds bestellingen plaatsen! Dismiss
Techniek
Posted in

Bikefitting een goede fietshouding is het halve werk!

Posted in

Een goede fietshouding is het halve werk! Alleen een perfecte match tussen de triathleet en de fiets maakt een optimale prestatie. Door een goede afstelling van je fiets verlaag je de kans op blessures en krachtverlies, terwijl je fietsplezier en prestaties worden verbeterd. Elk type wielrenner, triathleet op welk niveau dan ook, wil met veel plezier op de fiets zitten.

Dat doe je op een fiets, die perfect bij je past!

Het komt vaak voor dat je na een tijd fietsen niet prettig op de fiets zit door zadelpijn, brandend of doof gevoel onder de voet, tintelingen in armen en handen, knieklachten, rug- en/of nekpijn en soms zelfs hoofdpijn. Vaak komen deze klachten bij wielrenners en triathleten voort uit een onjuiste positie op de fiets. Doordat de fiets verkeerd staat afgesteld in combinatie met het verkeerde zadel of stuur, kunnen deze klachten zich gaan ontwikkelen. Het kan ook zijn, dat de fiets die je hebt niet bij je past!

Vandaar dat Apexswim samenwerkt voor haar klanten, triathleten met Bike Fit Studio Heerenveen. Tijdens de fietsmeting houdt Thomas Wobma van Bike Fit Studio Heerenveen rekening met de blessures die er op dat moment zijn. Maar ook met blessures die er in je verleden zijn geweest. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met je doelen, die je stelt als wielrenner, triathleet. Door stap voor stap te werk gaan, zie je continu de veranderingen in je fietshouding, wat het mogelijk maakt om je uiteindelijk perfect op de fiets te zetten. Tijdens de fitting krijg je informatie en tips over het juiste materiaal en de houding. Niet alleen advies in sturen, stuurpen lengte, zadel, crank lengte en pedalen, maar ook in frame geometrie.

Thomas Wobma controleert je zitpositie met het Ge-biomized video analysesysteem, terwijl je fietst op de Tacx. Door uit verschillende hoeken te filmen, analyseert hij de zij- en voorkant van de renner en kan zo de juiste uittraphoeken berekenen. Door voortdurend je houding tijdens de fietsmeting iets te wijzigen, is Bike Fit Studio in staat om iedereen op de meest correcte manier op de fiets te zetten.Voor de recreatieve fietser kan de meting zinvol zijn om klachten vrij en comfortabel te fietsen. De meer sportieve fietser kan door middel van een meting efficiënter fietsen. De wedstrijdrenner kan met behulp van de meting komen tot een hogere snelheid, de kracht effectiever overbrengen en meer energie besparen.

De tijdrijder, triathleet kan door de meting een meer aerodynamische houding aannemen, zonder vermogen in te leveren. Daarnaast is ook de startende wielrenner, triathleet welkom vooraf aan zijn/haar aanschaf van een fiets. Maar ook voor de jongere junior wielrenner en triathleet (overstap van gewone naar klik-pedalen) is er een junior bikefit meting en veilig advies voorhanden.Voor bestaande en nieuwe klanten van Apexswim hebben we een mooie aanbieding!

  • Basis fietsmeting voor een triathlon fiets €125,- (normaal €150,-)
  • Volledige fietsmeting voor een triatlon fiets voor €200,- (normaal €250,-)

Wanneer je als nieuwe Apexswim klant of bestaande klant hiervan gebruik  wilt maken meld je via onderstaande knop aan. Geef bij je aanmelding duidelijk je NAW gegevens op!

TOP

Search apexswim.nl

Login

Create an account

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

WINKELWAGENTJE (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST