Motivatie

Apexswim seizoensverslag 2017-2018

Apexswim seizoensverslag 2017 2018

Met de Nederlandse kampioenschappen in juni is voor het grootste deel van de Apexswim wedstrijdzwemmers het seizoen afgerond. Sommigen maken zich nog op voor het NK Open Water op de Bosbaan in Amstelveen maar voor velen zit het erop.
Natuurlijk belichten we graag de geweldige prestaties van de afgelopen periode.

Naast de reguliere wedstrijden binnen de minioren-, junioren- en jeugd circuits, de competitie en de limietwedstrijden zijn natuurlijk de grote kampioenschappen een meetpunt voor Apexswim.

Regionale kampioenschappen junioren en jeugd

In mei 2018 hebben we met Tycho Atanasov, Frederik Adema, Joline Koop, Lieke Rossel, Sara Korthuis, Makai van Haren, Quint van Haren, Anna Tinga, Carlo Ruiz, Nick Nijssen, Zana Udo, en Senna van den Hoed 50 medailles bij elkaar behaald. De medaille statistieken hoeven we er niet bij te halen; Apexswim zwemmers zijn lid van verschillende verenigingen. We weten dat wij met de combinatie zeer hoog in die ranglijst zouden staan en dat maakt coaches Toon van Haren en Nicolette Griffioen meer dan trots.

Gepassioneerd individueel coachen en trainen binnen een kleine groep bepaalt een groot deel van het grote succes van Apexswim. De veranderende samenstelling van het team (we groeien!) maakt vrijwel dagelijks bijstellen belangrijk. Het houdt ons scherp. Trainen met je tegenstander voor de podiumplaatsen is prima. Het geeft een gezonde prestatiedrang. Zwemmers met doelen en gezonde ambitie melden zich en trainen mee. Het succes volgt “vanzelf”. Trainen met gelijkgestemden; gezellig waar het kan, serieus wanneer het moet!

Regionale kampioenschappen minioren

Ook de Apexswim Rookies, onze jongsten, zwommen hun minioren finales en hoe!! Grote PR’s, en als kroon op hun harde werken behaalden Ricardo Hassing en Roy Hofman beiden een medaille op de 100m rugcrawl. In een jaar tijd zijn de jongens gegroeid; de ambitie en het doorzettingsvermogen hoeven we er niet in te leggen, kennis over race indeling, quick wins en wedstrijdhouding wèl. De jongens genieten zichtbaar.

Nederlandse kampioenschappen junioren en jeugd

Tijdens de Nederlandse Junioren- en Jeugdkampioenschappen mochten we naast de zwemmers van het Apexswim.nl ook gast coach zijn voor een paar andere zwemmers. Leuk en uitdagend om in een zeer korte periode het vertrouwen van de zwemmer te krijgen op weg naar het beste resultaat die dag.

In de vier dagen NJJK moeten juiste dingen op het goede moment samenvallen. Voor de ene race gold dat meer dan voor de andere. Zeer veel persoonlijke records, geluk maar ook teleurstelling kwamen in rap tempo voorbij. In goed contact met de zwemmer werken naar de volgende race is de uitdaging! Alles bij elkaar waren de kampioenschappen met ons jonge team zeer prima. Het maakt ons nog meer gefocust op voortzetting van onze trainingsvisie in seizoen 2018-2019 dat in september start.

Ben jij een gemotiveerde zwemmer van regionaal niveau en wil je met persoonlijke aandacht werken aan stijgen op de ranking? Stuur een mail met je motivatie naar coach@apexswim.nl zodat we kennis kunnen maken en misschien ook met jou het nieuwe seizoen starten.

Triatlon

Apexswim is ook aktief als trainer van triathleten. Fietsen en lopen binnen geperiodiseerde schema’s gaat triathleten vaak prima af. Het ondergeschoven kindje, het zwemmen, wordt verbeterd bij de trainingen van Apexswim.

In juni tijdens Frysman was duidelijk dat velen als gevolg van borstcrawl training door trainers van Apexswim zeer goede tijden neerzetten op de 3,8 km in het IJsselmeer. Hoogste eind resultaat de 11e notering van Dyan Hendriks. Als vierde zat het zwemonderdeel erop; toptijd 1:14:02.

Voor de triathleten is dit hoogseizoen. Het aanbod van trainingen door Apexswim is divers; binnenbaden, 50m buitenbaden en Open Water onder begeleiding van de boot; voor ieder niveau kan men bij ons terecht.

We bedanken onze sponsoren voor de samenwerking het afgelopen seizoen en we zijn blij met de gesprekken met nieuwe sponsoren op het Apexswim.nl. Er staat genoeg op de planning om aktief de zomer in te gaan!

TOP
MIJN ACCOUNT
Verlanglijst

Inloggen

Maak een account aan

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Wachtwoord herstellen

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

WINKELWAGENTJE 0